50g jäst
100g smör
5dl mjölk
250g kesella
2 påsar saffran (1g)
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl mjöl
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken & värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt & nästan all mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 40 min. Baka ihop 35-40 "kusar". Lägg på plåt & låt dem jäsa i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda 5-8 min i 225 grader.
Kom ihåg att det blir allra godast med riktigt smör, fet mjölk & kesella...Hmmmm!
måndag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Haha, bakade exakt det där receptet i söndags, hittade på tasteline och det blev faktiskt jättegott!
Skicka en kommentar